21533681 10154986615941194 2022808757 o

Ny hemsida

8 mar, 2022
Föreningen har bytt IT leverantör, webben har flyttat. Läs mer

Schema för ungdoms MTB HT-2021

27 aug, 2021
Sm square img 6613  1
Välkomna till Ungdoms MTB med Fredrikshof IF CK. Vi startar på måndag den 30:e Augusti vid Bögs Gård och 4:e September vid Säby Gård. Läs mer

MTB dagläger för ungdomar 8:e Maj

28 apr, 2021
Sm square img 3694
Lördagen den 8:de maj åker MTB Ungdomar till Bergs Gård och cyklar på deras fantastiska stigar Läs mer

Schema för ungdoms MTB VT-2021

24 mar, 2021
Sm square img 3685
Välkomna till Ungdoms MTB med Fredrikshof IF CK. Vi startar på lördag den 27:e Mars vid Säby Gård. Läs mer

Schema för ungdoms MTB HT-2020

16 aug, 2020
Sm square img 4324
Välkomna till Ungdoms MTB med Fredrikshof IF CK. Vi startar på lördag den 29:e Augusti vid Säby Gård. Läs mer

https://www.fredrikshof.se

26 dec, 2021
Webbadressen till Fredrikshofs hemsida är https://www.fredrikshof.se Läs mer

Vätternloppen med Fredrikshof CK ?

13 okt, 2021
Intresseanmälan är öppen! Läs mer

Mastergruppledare sökes!

14 sep, 2021
​VR-Gruppen söker nu ledare till de olika loppen (TV, HV och VR). Läs mer

Klubbkläder beställningsperiod 5 stänger 12 september

11 sep, 2021
Årets sista beställningsperiod för klubbkläder från Trimtex stänger imorgon söndag 12 september. Förväntad leverans vecka 42. Läs mer

Modeller sökes till klubbfotografering nu på söndag 22 augusti!

17 aug, 2021
Fotograferingen utförs i samarbete med Trimtex. Bilderna kommer användas av klubben på vår hemsida och annan egen marknadsföring, samt av Trimtex i marknadsföring av sina produkter. Läs mer
Md df71a47a ac64 4939 adac 4091e45cd48e

MTB Ungdomsträning

Mountainbike (MTB) för Barn och ungdomar mellan 8-16 år (yngre barn som klarar ca 10km grusväg med vila är också välkomna). Vi cyklar på grusvägar och stigar på Järvafältet där svårighetsgraden anpassas efter deltagare i gruppen. Föräldrar är alltid välkomna att följa med bakom gruppen.

Gruppindelningar

  • Grön grupp: här är ett utmärkt sätt att ta reda på om cykling på stig med andra är något man gillar. Här cyklar vi enklare stigar och leker lekar som utmanar balans och koordination.
  • Blå grupp: i den blåa gruppen vill deltagarna oftast cykla så mycket stig som möjligt men det behöver inte vara snabbt. Varken rötter eller stenar är något som avskräcker. Energin kan variera bland deltagare så det förekommer att ledare delar på gruppen efter ett tag.
  • Röd grupp: i röda vill man cykla fortare än i den blåa. Deltagare vill utmana sig själva genom att t.ex. cykla vissa sträckor så fort som möjligt. En stökig backe uppåt är bara kul och innebär en rolig nedfart.
  • Röd+ grupp: Deltagarna är troligen ca. 12år och uppåt, de har cyklat MTB en stund och behöver utmanas både teknisk och fysiskt.


Målsättning

Det ska framför allt vara roligt för barnen att cykla med oss i Fredrikshof IF CK. Oavsett om det är fikat på Säby Gård eller en pallplats som barnet har i sikte så ska vi göra vårt bästa i att stötta. Varken klubben eller ledarna har några som helst krav på barnens prestation oavsett ambition.


Förutsättningar

Deltagande barn och ungdomar måste känna sig trygga på cykeln under normala förhållanden. Yngsta barnen bör även ha motsvarande kapacitet att kunna cykla 10 km grusväg med vila. Ofta klarar yngre barn mer i sällskap av andra barn än med föräldrar.


Utrustning / Att ha med sig

Hjälm och en cykel avsedd för cykling i terräng. Behöver inte vara den lättaste modellen däremot måste barnet kunna växla ner ordentligt, därför cyklar med så kallade nav-växlar brukar inte vara så lämpliga annat än för de yngsta barnen. Vi kan ordna lånecyklar vid behov. Vatten flaska som sitter fast i cykel eller i en mindre smidig ryggsäck. Reservslang i fall vi råkar ut för punktering. Pump och däckavtagare brukar ledarna ha med sig.


Belysning (cykling på måndagar 18:00)

Ungdomar som vill cykla på måndagar behöver ha en fungerande belysning som räcker under hela passet (90 min). Ljusstyrkan bör ligga på ca 1000 lm. Belysningen behöver vara ordentligt fastsatt i styret eller i hjälmen. Vill man prova på mörkercykling kan vi låna ut en lampa om frågan har ställts i förväg.


ICE (In case of Emergency)

Se till att barnen har en tape-bit klistrad på hjälmen och eller cykelramen med ett telefonnummer till föräldern.


Prova på och cykla med oss

Alla är hjärtligt välkomna att prova och cykla med oss. När barnet fastnar för cyklingen och tycker det är roligt kan ett medlemskap i klubben lösas ut. Skicka ett e-post till ansvarig och säkerställ i kalendern att vi cyklar just på den lördagen. Vi har inga möjligheter att ta hand om nybörjare på måndagar.


Gästträning

Oavsett klubbtillhörighet är alla barn och ungdomar varmt välkomna till våra träningstillfällen. Ett perfekt sätt att prova nya stigar, träffa nya kompisar, fika på nya ställen. Det spelar ingen roll vilken färg du har på dina klubbkläder, bär dem med stolthet, du är lika välkommen som våra egna cyklister!


Medlemskap

100:- för barn/ungdomar under 18 år.


Tävlingslicens

För ungdomar som vill tävla för Fredrikshof IF CK betalar klubben tävlingslicensavgiften (250:-) Har man inte tävlat för Fredrikshof tidigare får man låna en tävlingströja som man får behålla efter 3 genomförda tävlingar. Fredrikshof står för ordinarie tävlingsavgifter till tävlingar godkända av SCF (gäller ej efteranmälan eller motinsklasser).

Md img 5365
Samlingsplats vid Säby Gårds Café.

Ledarna

Vi som är ledare är själva cyklande föräldrar och vi kan inte bli för många. Det är mycket uppskattat när föräldrar kan rycka in och hjälpa till. Om någon är intresserad att stötta oss så hör gärna av dig!

Pawel Josefsson
Robert Hulthen
Johnny Wahlund
Wincent Karlsson
Rut Nikula Elfving
Mikael Vikström
Ingrid Ernefors
Johanna Udden Hemmingsson
Åke Larsson
Michael Eskelius
Marie Malmström
Roger Sundberg
Joakim Greberg
Peter Malmström


samt extra resurser som kan komma rycka in.


Kontakt

Pawel Josefsson

070 5441905

ungdom@fredrikshof,se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub