21533681 10154986615941194 2022808757 o
Här visas nyheter.

Sista klädbeställning inför Vättern nu!

15 apr, 2018
Idag söndag 15 april är sista dag för beställningsperiod 3 hos Trimtex. Läs mer

Mälaren runt 2018 annonserad

25 mar, 2018
Mälaren Runt är det enda långloppet i huvudstadsregionen. Med långlopp avses cykellopp över 160 km, dvs 100 miles. Loppet över 325 km är så långt att det klassificeras som ett ”Double Century”. Läs mer

Hur du använder ditt digitala medlemskort för att nyttja klubbrabatter

21 mar, 2018
En liten lathund som förklarar hur visar ditt medlemskort i mobilen för att kunna nyttja klubbrabatter i butiker. Läs mer

Cykelmässan, flaskor, kepsar & klädbeställning

16 mar, 2018
Besök Fredrikshofs monter på Cykelmässan. Nya flaskor och extra leverans av kepsar till CykelCity. Sista dag för beställning av kläder i period 2 nu på söndag 18 mars. Läs mer


Välkommen till Fredrikshof Täby!

Cykelglädje är ledordet. Hos oss är fokus på att ha roligt tillsammans, samtidigt som vi får bra och säker träning under varierade former. Vare sig det handlar om att köra slut på sig själv under ett par intervaller, om att köra långdistans med inslag av fikapaus eller om att lära sig grunderna till gruppcykling, så är du alltid välkommen! ...åtminstone om du delar vår ambition om att det ska vara roligt att cykla.

Frågor? Tveka inte att höra av dig till taby@fredrikshof.se Vi ser fram emot att ses på vägarna!

Säsongen 2018 Fredrikshof Täby

Nu inleds säsongen 2018!

  • Introduktion till gruppcykling startar 8 april
  • Distanscyklingen startar 14 april
  • Intervallträningen startar 17 april

Introduktion till gruppcykling

Vi erbjuder sex tillfällen för dig som vill lära dig grunderna inom gruppcykling; 8, 15, 22 och 29 april samt 13 och 20 maj.

Anmäl dig till introcyklingarna på Fredrikshof Täbys Facebook-sida alternativt skicka ett mail till taby@fredrikshof.se

Vi ser helst att du deltar vid minst två tillfällen innan du tar steget till våra ordinarie träningar. Detta för att du ska få möjlighet att repetera kunskaperna och känna dig trygg med din cykel tillsammans med andra cyklister.

Du som deltar:

  • Ska kunna hantera din cykel
  • Måste inte ha racer eller hybrid
  • Ha välpumpade däck och cykel i gott skick
  • Ska använda hjälm - Hövding är ej tillåtet

Samling är Östergårds parkering, Danderydsvägen 146

Vi kräver ingen anmälan, det kostar inget att delta men vi ser gärna att du markerar i Facebook-evenemanget för det/de datum du avser att delta eller skickar ett mail till taby@fredrikshof.se, så att vi vet ungefär hur många som kommer och kan lägga upp passet därefter.

Utbud

Tisdagar: Intervaller

Lördagar: Distans

Söndagar: Introduktion till gruppcykling, 8, 15, 22 och 29 april samt 13 och 20 maj.

Det här är vårt standardutbud, men då vi är många som gillar att cykla (och fika) så kommer det med största sannolikhet att dyka upp ännu fler gemensamma träningstillfällen. Håll koll i kalendern, eller ännu hellre på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för senaste nytt.

Samlingsplats

Tisdagar: På parkeringen vid Östergårds, Danderydsvägen 146 (mellan Danderyds gymnasium och Danderyds k:a), Danderyd

Lördagar: Korsningen Täbyvägen/Hagbyvägen, Täby (Parkering för ca 10 bilar finns) GoogleMaps-länk.

Söndagar: På parkeringen vid Östergårds, Danderydsvägen 146 (mellan Danderyds gymnasium och Danderyds k:a), Danderyd

Träningstider

Tisdagar: 18:30 (början och slutet av säsongen startar vi redan 18:00 för att hinna tillbaka innan det blir mörkt). Vi håller på 1½-2 timmar.

Lördagar: 08:50 (obligatorisk säkerhetsgenomgång), vi rullar 09:00.

Söndagar: 09:00 (8, 15, 22 och 29 april samt 13 och 20 maj). Vi håller på 1,5-2 timmar.

Träningsupplägg

Du behöver inte vara medlem för att delta på våra träningar - på våra distanspass ska du ha erfarenhet av gruppcykling eller deltagit på vår introduktionskurs. Om du uppskattar träningen ser vi gärna att du blir medlem i Fredrikshof - det blir du här.

Tisdagar: Intervallträning - någon form av intervaller, ex. backträning, lagtempo, spurter eller 30-sekundare. Alla är välkomna oavsett kapacitet och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av att cykla i grupp, däremot ser vi gärna att man känner sig trygg på cykeln. Vi kör alltid gemensam uppvärmning och nedvarvning i lugnt tempo. Under intervallerna delar vi in oss i mindre grupper eller kör individuellt så att den som vill verkligen kan köra helt slut på sig själv. Givetvis återsamlas vi mellan intervallerna för att se till så att alla är med.

Håll koll i kalendern eller på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för eventuella avvikelser eller särskilda instruktioner inför passet. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till senare i veckan om vädret ser bättre ut då.

Lördagar: Distanspass, normalt mellan 60 och 140 km. Vi erbjuder vanligtvis tre fartgrupper; lugn (latte-) grupp (24-27km/h), mellangrupp (27-30 km/h) och snabbgrupp (30-35 km/h). Samling 08:50 med obligatorisk säkerhetsgenomgång.

I både den lugna gruppen och i mellangruppen hjälper vi de för dagen svagaste och ser till att alla är med och kommer hem. I snabbgruppen ansvarar man själv för att hänga med eller hitta hem. Allt som oftast fikar vi också, antingen under rundan eller efteråt. Exakt vilka fartgrupper och distanser som erbjuds till helgen läggs ut i kalendern eller på Fredrikshof Täbys Facebook-sida senast torsdag förmiddag. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till söndagen om vädret ser bättre ut då.

Söndagar: Introduktionskurs - kom och lär dig grunderna till gruppcykling! Alla är välkomna oavsett kapacitet och man behöver givetvis inte ha någon tidigare erfarenhet av att cykla i grupp, däremot ser vi gärna att man känner sig trygg på sin egen cykel. Håll koll i kalendern och på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för vilka söndagar dessa träningar erbjuds. Vid (för mycket) regn ställs träningen in.

Kontakt

taby@fredrikshof.se


Md arbanner 300x250
Md tt logo200x200
Md md umara banner fredrikshof
Md logoenervitsport small
ENERVIT
Md avonova active 200x200 white
Md windfree banner 200x200
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub