21533681 10154986615941194 2022808757 o

Allmän information om funktionärsinsatser

Allmän information om funktionärsinsatser

Fredrikshof arrangerar varje år ett antal lopp där vi behöver våra medlemmars hjälp som funktionärer. Klubben brukar också tillhandahålla funktionärer till ett antal externa evenemang. Funktionärskommitténs uppgift är att i första hand bemanna våra egna lopp..

Vem kan vara funktionär?

Alla medlemmar i klubben kan vara funktionärer. Cyklar man något av Vätternloppen med våra mastergrupper ingår ett obligatoriskt funktionärsuppdrag, och tävlar man för klubben ingår två uppdrag.

Vi välkomnar dessutom frivilliga funktionärer, både bland medlemmar som inte cyklar Vätternloppen och ifall den som fullgjort ett obligatoriskt uppdrag vill göra ytterligare insatser.

Att vara med som funktionär är ett bra sätt att lära känna andra klubbmedlemmar och se hur det går till bakom kulisserna på ett lopp.

Uppgifter

Varje lopp/uppdragsansvarig fördelar ut de uppgifter som behöver göras bland de funktionärer som anmält sig till just det uppdraget. Beroende på typ av arrangemang kan det vara olika uppgifter, men några exempel är:

  • Flaggvakt
  • Hantering av anmälan
  • Servering av mat i depåer och målgång
  • Packa upp och packa ner utrustning

Tidsåtgång

Räkna med att ett funktionärsuppdrag tar 5-7 timmar. För de arrangemang som varar längre än så kommer uppdragen att delas upp så att några tar det tidiga skiftet och några ett senare.

Ersättning

Som Vätternåkare och tävlingsåkare är funktionärsuppdrag obligatoriskt och ingen ersättning utgår. Det åligger varje enskild åkare att se till att boka sig för funktionärsuppdrag. Efter säsongens slut kommer utförda uppdrag att stämmas av med vilka som har deltagit i våra Vätterngrupper. Även deltagare som hoppar av Vätternloppen men varit anmälda till och tränat med Vätterngrupperna under våren ska fullgöra funktionärsuppdrag.

Övriga funktionärer samt de Vätternåkare som fullgör ytterligare uppdrag under året kommer att få värdecheckar för klubbkläder.

Anmälan

Allteftersom datum för våra arrangemang blir klara publiceras anmälan här på MyClub. I samband med det kommer även Information att komma ut i Fredrikshofs Facebookgrupp. Det kommer att finnas ett maxantal funktionärer per arrangemangsdag och det är först till kvar som gäller.

Kontakt

funktionar@fredrikshof.se


Funktionärsuppdrag

Nu har anmälan till funktionärsinsatserna för Roslagsvåren öppnat. Det finns fyra olika funktionärspass att välja på, först till kvarn gäller. Ungefärliga tider finns angivna under respektive anmälningslänk (klicka på beskrivningen så kommer mer text upp).

Kommunikation om ytterligare detaljer kommer att ske genom MyClub, säkerställ att dina kontaktuppgifter är korrekta.

Fredag 10 maj (Fullt)

Lördag 11 maj

Söndag 12 maj morgon/dag

Söndag 12 maj eftermiddag/kväll

Md pgmassage banner 2
Md windfree 300x300
Md sk rmavbild 2018 07 12 kl. 15.18.51
Md picky bars fkc 300x300
Md aktivitus  2
Md 300x300 trip on sport
Md hotel riccione
Md arbanner 300x250
Md tt logo200x200
Md md umara banner fredrikshof
Md avonova active 200x200 white
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub