21533681 10154986615941194 2022808757 o

Tack för årets Mälaren runt

Hej alla Mälaren Runt-cyklister, -ledare och funktionärer!

Det har gått två dagar sedan loppet och deltagarna har troligen hunnit torka. Stort tack till er alla som trots pandemielände, all osäkerhet och trilskande vädergudar, gjorde det möjligt att hålla traditionen runt Mälaren vid liv. Kanske blev det ingen jättelik tillströmning just i år men alla som hängde med verkade nöjda (bortsett från vädret, som vi får jobba vidare på till nästa år).

Kul också att det blev ett samarbete mellan cyklister i Randonneur Stockholm och Fredrikshof som visade sig bli en styrka för att ordna loppet.

Vi som drog igång det hela tackar er alla än en gång och hoppas på en ny, torrare Mälaren Runt 2022 med minst lika stort startfält.

Alla sluttider och bilder hittar ni i menyn ovan.

Hälsar

Christine Fransson, Fredrikshof CK

Hannah Snyder, Randonneur Stockholm

Claes Reimegård, Fredrikshof CK

Mälaren runt på cykel, 7 augusti 2021

Fredrikshofs IF Cykelklubb i samarbete med Randonneur Stockholm bjuder in till motionsloppet Mälaren Runt, 7 augusti 2021, under förutsättning att pandemirestriktionerna tillåter det.


Om loppet

Mälaren Runt är ett motionslopp på cykel som startar och slutar vid Welcome Hotel Barkarby, Järfälla och körs medsols runt Mälaren. Den totala längden är cirka 325 km (lugn grupp cyklar en kortare bana cirka 270 km).

Loppet är av randonné-typ vilket innebär att man kör efter en vägbeskrivning och har ett stämpelkort som visar att man kört hela loppet. Det finns inga markeringar eller flaggvakter som visar vägen. Det finns heller inga depåer utan man rastar vid bensinmackar och restauranger längs vägen. Lunch (som man betalar själv) brukar intas vid Torshälla GK.


Grupper

Ofta cyklar man tillsammans i grupp men det går även att cykla individuellt.

Ledare för följande mastergrupper kommer erbjudas:

  • Snabb (31-33 km/h)
  • Mellan (28-30 km/h)
  • lugn (25-27 km/h).

Lugn grupp kommer cykla en kortare bana, över Kvicksund, ca 270 km (länk till gpx-fil). Till "Bärsärkargruppen" (rullsnitt >33 km/h) kommer inte arrangören ordna med ledare.


Start och mål

Starten är kl.6:00 och cyklisterna eskorteras genom Stockholm av motorcyklister. Vid Botkyrka kyrka släpps cyklisterna i väg i mindre grupper eller för individuell cykling.

Målgång sker vid Welcome Hotel Barkarby och det finns möjlighet att förvara en väska där under loppet samt duscha efter målgång om man önskar. Målet stänger kl.23:30 (har man inte kommit i mål då går ev. väska att hämta i receptionen).

Vid målgång bjuds det på korv och deltagare får ett tygmärke som bevis på genomfört lopp.


Anmälan

Anmälningsavgift 700 kr. Ange vilken fartgrupp du vill delta i eller om du vill cykla individuellt. Detta så att vi kan arrangera gruppindelningen.

Anmälan kommer att vara öppen 12 juli-4 augusti. Vi kommer inte ha möjlighet att betala tillbaka anmälningsavgiften och därför öppnar anmälan först 12 juli 2021 då vi bör ha fått myndigheternas tillstånd för att få köra loppet.

Max antal deltagare: 150 personer.


Historia

Mälaren runt, historiens längsta OS-lopp!

Mälaren Runt är ett cykellopp med lång historia. Loppet kördes för första gången 1896 och ingick i de Olympiska spelen i Stockholm 1912.

Med 320 km är Mälaren Runt 1912 den längsta distansen för ett olympiskt cykellopp. Dessutom var tävlingen individuellt tempo.Rudolph Lewis från Sydafrika vann OS-loppet på imponerande 10:42:39 (32 mil på grusvägar på 10 timmar på en cykel som vägde typ ett ton!!!)


Sedan 2010 kan cyklisterna erövrar utmärkelsen Rudolph Lewis Awards om de:

  • cyklar loppet individuellt
  • på en linjecykel
  • under 10 timmar och 42 minuter

Ett kortare avsnitt av dagens Mälaren Runt går på grusväg till minne av OS 1912.

Md sk rmavbild 2021 06 16 kl. 19.57.06
Rudolph Lewis vinnaren av Mälaren runt 1912, som då var OS-lopp
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub